derin derin Author
Title: Yeni İnsanlarla Tanışmak
Author: derin
Rating 5 of 5 Des:
Yeni İnsanlarla Tanışmak: www.bizcebilgiler.blogspot.com Birçoğumuz yeni tanıştığımız veya tanışmak istediğimiz insanlarla nasıl il...

Yeni İnsanlarla Tanışmak:

www.bizcebilgiler.blogspot.com
www.bizcebilgiler.blogspot.com

Birçoğumuz yeni tanıştığımız veya tanışmak istediğimiz insanlarla nasıl iletişim kuracağımızı bilemiyoruz. Söylemek istediğimiz kelimeler boğazımıza dizilir, omuzlarımız öne doğru eğilir, kendimizi  kasarız. Peki ömrümüzün sonuna kadar böylemi devam edecek? Tabi ki hayır o zaman yeni insanlarla nasıl tanışılır ve yeni insanlarla tanışma korkusunu nasıl yeneriz  hep beraber öğrenelim.


       1) Ne istediğinizi Bilin:


Kendini tanımayan insan hangi doğrultuda yürüyeceğini bilemez.  Hayatınıza ne tarz insanların dahil olacağını belirlemek için ne istediğinizi bilmelisiniz.
 2)Yeni hedefleriniz Olsun:


Günlük hayatınızda kendinize hedefler koyun. Sanal alemi bırakın. Konuşmak istediğiniz insanlarla yüz yüze konuşun. Emin olun ki böyle kendinizi daha  iyi hissedeceksiniz.

3)Gururdan Kurtulun:


Daha önceleri yok sayılmış, hor görülmüş olabilirsiniz ama bu her zaman içinize kapanık olacağınız anlamına gelmez. Tanımadığınız insanlara ‘’merhaba’’ demekten korkmayın. Evet belki reddedilebilirsiniz.  Ama unutmayın ki insanlar deneye yanıla öğrenir.
 4)Gezin, Dolaşın!


Eve tıkılmayı bırakın hayat dışarıda .Ne istediğinizi, hayattan tam olarak ne beklediğinizi bilmiyorsanız bile dışarıya çıkın. Gezmek insanın moralini arttırır. Kendini iyi hisseden insan deneyimlere açık olur.
 5)İçinizden Geldiği Gibi Davranın


Kendinizi tanıtmak isterken  bulunduğunuz kalıptan dışarı çıkmayın. Neyseniz o olun.  Sırf kendimi tanıtacağım derken başkalarının sizin hakkınızda kötü düşünmesine sebebiyet verebilirsiniz. Gözünüz korkmasın bu o kadarda zor değil sadece samimi olun gerisi gelecektir.
 İpuçları:


Yeni insanlarla tanışma korkusunu yenmek için 20 günde bir yeni insanlarla tanışmayı kendinize hedef koyun. Ve küçük bir ipucu daha yeni insanlarla tanışırken etrafın sizi izlediği kanısına düşmeyin. Ayrıca da kendinizi kasmayın çünkü insanlar rahat JJ

About Author

Advertisement

Yorum Gönder

 
Top